Učenci, ki so v prvem polletju obiskovali izbirni predmet Sodobna priprava hrane, so s predmetom zaključili malo drugače. Medse smo povabili dr. Jasno Fakin Bajec, etnologinjo, zgodovinarko in Društvo deklet in žena s Trnovega. Pogovarjali smo se o kruhu. Kaj nam danes pomeni kruh? Kako je bilo v preteklosti? Ogledali smo si film Ko v krušni peči zadiši po toplem kruhu, ki je nastal ob raziskovanju dr. Jasne Fakin Bajec.
Vendar nismo ostali le pri pogovoru, vmes smo si tudi sami pripravili moko, kvasni nastavek, zamesili testo, ga vzhajali in oblikovali ptičke, ter jih seveda tudi spekli. Žene s Trnovega so z nami delile bogate izkušnje o peki kruha nekoč in danes, za kar se jim lepo zahvaljujemo.
Mmmmm je dišalo po celi šoli!
Če kruh pade ti na tla, poberi in poljubi ga!
Učenci IP SPH in učiteljica Martina Bratuž








